2016(e)ko ekaina 14, asteartea

BALE URDINA

Bale urdina munduko animalirik handiena da. 22,6m da mutilaren luzera eta 23,4 neskarena.
Arraroa da animali asko mutilak dira handiagoak baina bueno.
Baleak ez dituzte aginak daukate iletzoak bere ahoan eta ez du jaten ez arrainak ez ezer jaten dute plaktonsak. Ere behar dute joan pizka bat gainazalara joatea botatzeko ura bero zulotik bestela iltzen dira. Baleak pacifikoak dira ez dute atakatzen inori igual nahi gabe ahal dizu jan baina bera ez du nahi jaten duenean bere aho erraldoia zabaltzen du eta etortzen dena barrura joaten da.
Ere batzuetan egiten du salto oso handiak eta gero jauzten denean zalpikatzen du asko.
Bale urdinak ere da ugaztuna.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina